Lietošanas ieteikumi

LINSĒKLAS


Brokastīs

  • ar brokastu pārslām vai musli
  • kopā ar putrām
  • kopā ar skābpiena produktiem (kefīru, paniņām, tīrkultūru, jogurtu)
  • kopā ar biezpienu
  • svaigi ceptas vafeles no linsēklu mīklas
  • pankūkas no linsēklu mīklas
  • svaigi cepta maize ar linsēklām vai no linsēklu mīklas
  • vitamīnu kokteilī

 

Pusdienās un vakariņās

  • salātos      
  • salātu mērcēs
  • kopā ar skābpiena produktiem
  • veselīgs ēdienu dekors
  • ar zivs un gaļas ēdieniem 

LINSĒKLU, KAŅEPJU UN RAPŠU EĻĻA

 

Visās ēdienreizēs

  • marinādēs
  • salātu mērcēs
  • mērcēs
  • silto ēdienu pagatavošanā (rapšu eļļa)
  • vegānu un veģetāriešu ēdienos

Receptes

Pankūkas ar maltām linsēklām un mellenēm

 

Sastāvdaļas:

1/2 glāzes miltu, 2 olas, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, 1-2 ēdamkarotes JoLive™ rapšu eļļas, 3 ēdamkarotes JoLive™ maltas linsēklas ar upenēm, 230 ml svaigu vai saldētu melleņu, cukurs un sāls pēc izvēles.

 

Pagatavošana:

Sajauc kopā visas sastāvdaļas līdz izveidojas viendabīga masa. Uz skarsētas pannas lej eļļu, mīklu un cep no abām pusēm brūnas.

Sviestmaizes ar kaņepju eļļu un maltām linsēklām

 

Sastāvdaļas:

Plānas šķēlītes tostermaizes, JoLive™ kaņepju eļļa, JoLive™ maltas linsēklas ar dillēm un pētersīļiem, fetas siers, ķirštomātiņi, svaiga bazilika lapas.

 

Pagatavošana:

Tostermaizes šķēli viegli apslaka ar kaņepju eļļu, liek virsū fetas sieru, ķirštomātiņu pusītes un dekorē ar svaigām bazilika lapām. Pārkaisa ar maltām linsēklām. 

Salāti ar kaņepju eļļu un veselām linsēklām

 

Sastāvdaļas:

Salātu izlase, JoLive™ kaņepju eļļa, citrons, garšvielas, 3 ēdamkarotes JoLive™ veselas linsēklas.

 

Pagatavošana:

Nomazgātiem salātiem pārlej kaņepju eļļu, pievieno garšvielas. Pārkaisa ar veselām linsēklām.

Vista medū

 

Sastāvdaļas:

Viena nesadalīta vista, 2 ēdamkarotes medus, sāls, pipari, citrons, 2 ēdamkarotes JoLive™ rapšu eļļas.

 

Pagatavošana:

Nomazgā vistu, apkaisa ar garšvielām. Vistu apsmērē ar eļļu un citrona sulu. Sakarsē cepeškrāsni, cep vistu aptuveni stundu.