LINSĒKLAS
Brokastīs
Pusdienās un vakariņās
LINSĒKLU, KAŅEPJU UN RAPŠU EĻĻA
Visās ēdienreizēs
Pankūkas ar maltām linsēklām un mellenēm
Sastāvdaļas:
1/2 glāzes miltu, 2 olas, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, 1-2 ēdamkarotes JoLive™ rapšu eļļas, 3 ēdamkarotes JoLive™ maltas linsēklas ar upenēm, 230 ml svaigu vai saldētu melleņu, cukurs un sāls pēc izvēles.
Pagatavošana:
Sajauc kopā visas sastāvdaļas līdz izveidojas viendabīga masa. Uz skarsētas pannas lej eļļu, mīklu un cep no abām pusēm brūnas.
Sviestmaizes ar kaņepju eļļu un maltām linsēklām
Sastāvdaļas:
Plānas šķēlītes tostermaizes, JoLive™ kaņepju eļļa, JoLive™ maltas linsēklas ar dillēm un pētersīļiem, fetas siers, ķirštomātiņi, svaiga bazilika lapas.
Pagatavošana:
Tostermaizes šķēli viegli apslaka ar kaņepju eļļu, liek virsū fetas sieru, ķirštomātiņu pusītes un dekorē ar svaigām bazilika lapām. Pārkaisa ar maltām linsēklām.
Salāti ar kaņepju eļļu un veselām linsēklām
Sastāvdaļas:
Salātu izlase, JoLive™ kaņepju eļļa, citrons, garšvielas, 3 ēdamkarotes JoLive™ veselas linsēklas.
Pagatavošana:
Nomazgātiem salātiem pārlej kaņepju eļļu, pievieno garšvielas. Pārkaisa ar veselām linsēklām.
Vista medū
Sastāvdaļas:
Viena nesadalīta vista, 2 ēdamkarotes medus, sāls, pipari, citrons, 2 ēdamkarotes JoLive™ rapšu eļļas.
Pagatavošana:
Nomazgā vistu, apkaisa ar garšvielām. Vistu apsmērē ar eļļu un citrona sulu. Sakarsē cepeškrāsni, cep vistu aptuveni stundu.