JoLive™ rapšu eļļa

JoLive™ rapšu sēklu eļļa ir iegūta no Latvijā audzētām rapšu sēklām ar aukstās spiešanas metodi, tādejādi ir saglabāta šīs eļļas bioloģiskā vērtība. Rapšu eļļu dēvē par „ziemeļu olīveļļu” oleīnskābes Omega 9 dēļ, jo šīs taukskābes daudzums rapšu eļļā ir līdzīgs olīveļļai raksturīgajam. Rapšu sēklu eļļa satur arī neaizvietojamās taukskābes alfalinolēnskābi Omega 3 un linolskābi Omega 6.

 

Augstā Omega 9 taukskābes satura dēļ rapšu sēklu eļļa ir piemērota gan silto, gan auksto ēdienu gatavošanai. JoLive™ rapšu sēklu eļļa nav rafinēta, tāpēc nav ietekmēts eļļas dabiskais sastāvs, garša un aromāts.

 

JoLive™ auksti spiestajai rapšu sēklu eļļai ir īpaša garša un aromāts.

 

Lietošanas padomi

JoLive™ rapšu sēklu eļļu ieteicams izmantot salātu gatavošanai, marinādēs, mērcēs, konservēšanai, silto ēdienu gatavošanai. Var baudīt kā papildinājumu ikdienas uzturam 1-2 ēdamkarotes dienā. Rapšu eļļa ir ieteicama veģetāriešu uzturā.

 

Veselības uzturēšanā nozīmīga loma ir veselīgam dzīvesveidam, regulārām fiziskajām aktivitātēm, kā arī daudzveidīgam un sabalansētam uzturam.

 

Sastāvs:

 250 ml 100% auksti spiestas rapšu sēklu eļļa.

 

100 g rapšu sēklu eļļas satur:

Enerģētiskā vērtība: 3701 kJ / 884 kcal

Tauki 100 g

tostarp:

- piesātinātās taukskābes 7,4 g

- mononepiesātinātās taukskābes 63 g

tostarp: Omega 9 (oleīnskābe) 63 g

- polinepiesātinātās taukskābes 28 g

tostarp: Omega 3 (alfa-linolēnskābe) 9 g

       Omega 6 (linolskābe) 19 g

Ogļhidrāti 0 g

tostarp cukurs 0 g

Šķiedrvielas 0 g

Olbaltumvielas 0 g

Sāls 0 g

Vitamīns E 17,5 mg, kas ir 146% no ieteicamās diennakts devas.

 

Uzglabāšanas nosacījumi

Rapšu eļļu nav vēlams uzglabāt tiešos saules staros.

 

Atpakaļ